Friday, 20 August 2010

AN OPEN LETTER TO PARENTS

Dragi părinţi şi copii,

Vom continua să lucrăm la cele trei bloguri create pentru voi şi anul şcolar viitor. In mai puţin de ½ an am câştigat câteva mii de vizitatori români şi din alte peste 20 de ţări. Anul acesta sperăm la o participare intensa a elevilor şi părinţilor.

Nu este deloc complicat. Un blog este un fel de jurnal online. Este creat ca un website unde administratorii posteaza ştiri, fotografii şi jocuri în ordine invers-cronologică. Pe o latură a paginii puteti găsi o arhiva cu articolele publicate, comentarii etc.
Vom folosi blogul pentru a vă informa în legatură cu ce se întâmplă în şcoală şi pentru a publica lucrări ale elevilor şi fotografii.

Pentru că nimic nu este mai important decât modul cum comunicăm, vom insista asupra comentariilor de calitate pentru că:
• comentariile online sunt asemănătoare cu scrisorile: formula de salut, corpul comentariului, încheierea şi salutul
• se respectă ortografia, puctuaţia şi paragrafarea
• inainte de publicare, textul se corectează
• comentariu înseamnă comunicarea cu autorul şi constă într-o întrebare, apreciere sau completarea articolului
• un comentariu bun trebuie să fie relevant şi să se refere strict la articolul analizat
• in comentarii nu se dezvăluie informaţii personale.
• nu se acceptă insultele, vocabularul nepotrivite,aprecierile jignitoare sau injurioase

Avem convingerea ca blogging-ul oferă o excelentă ocazie de a învăta şi exersa comportamentul şi modul de exprimare online care nu seamănă întotdeauna - şi nu trebuie să se confunde - cu discuţiile de pe Messenger sau uneori cu limbajul You Tube.

Exigenţele site-urilor completează instrucţia academică şi au un efect constructiv dacă sunt corect monitorizate şi activitatea copiilor supravegheată.


Mioara Iacob

Administrator
Blog, Lexis Blogger, Blog!
Lexis4Communication

No comments:

Post a Comment